torsdag 12 december 2013

Ett i-land har bättre vatten och renare än u-länder. U-länder är typ som i hela Afrika där dem får smutsigt vatten eller annat äckel och maten är dålig men i i-länder så har vi det bra och får rent och gott vatten och sen har vi god och fräch mat, typ som pizza, hamburgare. Men nu när det handlar om vatten så då kan vi för vi kan duscha rent och laga riktig mat. Och sen kan smutsigt vatten leda till att man blir sjuk och det finns inte ett sjukhus i närheten som har bra sjukvård. Och sen så har i-länder t.ex. diskmaskiner och tvättmaskiner men i u-länder så behöver man gå långt bort till en flod för att fixa sina kläder och möbler. 


Tillgång till dricksvatten är särskilt ett stort problem för torra fattiga länder. 


Det finns floder och sen så börjar det regna och regna mer och mer och då  blir det till slut jättemycket vatten som blir en översvämmning. Jag har varit med  om fyra( tror jag ) stycken översvämminingar och det är en i eskilstuna och två i strängnäs och en i åker.


Varför man bosätter sig vi en flod är för att kunna ha när till vattnet. Som kommer från vattenkraft som sedan åker ner i en flod vid vatten.


Man bygger upp dammar för att inte göra så att det blir översvämningar. Dammarna skyddar så attr inte vattnet rinner exakt helatiden ner till samma ställe.

Dem konsekvenser det blir av ett dambygge är att översvämningar inte blir så ofta och att det inte rinner till samma ställe hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar